Novosti

17.12.2021

Nova Kia vozi kao Porsche
index.hr, 07.12.2021

Već su mnogi izlaskom Stingera Kiju upoređivali s brojnim premium markama, pa i Porscheom. Sada opet imaju razlog za to.

U pitanju je EV6, najnoviji Kijin model i ujedno jedan od najkonkurentnijih električnih modela na tržištu. EV6 je nedavno predstavljen i hrvatskoj publici, a sada je stigao i na test izbjegavanja losa u režiji španjolskog km77.com.


Kia EV6 se definitivno pokazala kao jedan od boljih automobila u konkurenciji električnog pogona. Štoviše, staje uz bok višestruko skupljem Porscheu Taycan.

Na test je stigla europska izvedba s jednim elektromotorom od 225 KS i stražnjim pogonom. Start je bio pri 80 km/h, ali je Kia usprkos predvidljivom i dijelom lako kontroliranom prolasku oborila par čunjeva. Tehnološki blizanac Hyundaija Ioniq5 i Genesisa GV60 je pri 78 km/h s uključenim regenerativnim kočenjem razine 2 (od 4) savršeno odradio test. 
Bez regenerativnog kočenja pri minimalnom povećanju brzine na 79 km/h opet su stradali čunjevi. Nije loše jer isti rezultat prošle je godine ostvario Porsche Taycan (bez regenerativnog kočenja), jedan od najboljih električnih automobila na tržištu.


Za pregled izvornog članka kliknite OVDJE.

Za pregled videa kliknite OVDJE.

Upoznajte EV6!

 

Obaveštenje

Tehnologija ’’Cookie’’ omogućava nam da vam pružimo maksimalan doživljaj naše internet stranice. Molimo vas da označite ako se slažete s upotrebom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više