Novosti

20.03.2009

Kia No. 3 na ženevskom salonu pokazala svoje pr(a)vo lice

- Koncept nakazao smernice razvoja novih Kijinih modela
- Krajem godine će zablistati u serijskoj izvedbi
- Novi Kijin Evropejac privukao mnogo pažnje i oduševljenih pogleda

Kia je premijerno na ženevskom automobilskom salonu predstavila konceptni monovolumen. Kia No. 3 donosi potpuno novi stil u segment manjih monovolumena. Odlikuju ga veliko vetrobransko staklo, velike staklene površine i panoramski krov sa automatskom zaštitom od sunčevih zraka. Prednja maska je prilagođena novom licu Kije. Mali monovolumen dug je 4,05 m, a što se tiče spoljašnjeg izgleda odskače siva mat boja.

Koncept, Kijin novi Evropejac, krajem godine kreće u serijskoj izvedbi. S obzirom na više nego pozitivne  reakcije posetilaca ženevskog auto salona već sada je jasno da veliki broj pristalica sa nestrpljenjem očekuje njegov dolazak.

 

 

Više fotografija koncepta na: http://www.kia.rs/concepts/

 

 

 

 

 

Korporacija Kia Motors (www.kia.com), proizvođač kvalitetnih vozila za mlade u srcu, osnovana je 1944. godine i najstariji je korejski automobilski proizvođač. Kao deo automobilske grupacije Hyundai-Kia (Hyundai-Kia Automotive Group) Kia namerava postati jedna od vodećih automobilskih brendova. Godišnje proizvedu više od 1,5 miliona vozila u 13 fabrika u devet zemalja. Prodajno-servisna mreža obuhvaća zastupništvo i servis vozila Kia u 172 zemlje. Kia danas širom sveta zapošljava više od 40.000 ljudi i ima godišnje prihode u iznosu 14,5 milijardi američkih dolara. Kia je glavni sponzor Otvorenog prvenstva Australije u tenisu (Australian Open) i zvanični automobilski partner svetske fudbalske organizacije FIFA i EUROTOP partner evropske fudbalske asocijacije UEFA. Korporacijski slogan »Snaga iznenađenja« (»The Power to Surprise«) predstavlja Kijinu predanost premašivanju očekivanja kupaca, što joj omogućuju stalne tehnološke inovacije.

Obaveštenje

Tehnologija ’’Cookie’’ omogućava nam da vam pružimo maksimalan doživljaj naše internet stranice. Molimo vas da označite ako se slažete s upotrebom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više