Novosti

18.09.2009

Kia najavila skori dolazak luksuzne limuzine VG

- Serijska izvedba ostaće verna atraktivnom konceptu
- Prava mešavina elegantne luksuzne limuzine i dinamičnosti
- Početkom iduće godine i kod nas

Iz korporacije Kia Motors, koja predstavlja (za sada) manji  deo dvojca Hyundai-Kia Automobile Group, četvrtog najvećeg automobilskog proizvođača na svetu, nedavno su potvrdili da će krajem godine početi sa prodajom luksuzne limuzine kodnog imena VG.

VG zadržava spoljašnji izgled konceptnog vozila kojeg su u aprilu predstavili na salonu automobila u južnokorejskom Seulu, gde je koncept doživeo mnogo pozitivnih komentara. Sa svetlošću kao ključnim delom dizajna VG predstavlja “harmoničan odnos svetlosti i linija.”

Svetlost, koju VG postiže zahvaljujući vrhunskim svetlosnim telima, vozaču bi trebala pružati  posebne osećaje.

Farovi, maglenke, zadnja kombinovana svetla i migavci integrisani u bočna ogledala naglašavaju luksuzan i dinamičan oblik.

Kijini dizajnerski principi, koje je postavio šef dizajna čuveni Peter Schreyer, pod pojmom »savremenost sa jednostavnim linijama« (engl. sophistication by simplicity) podrazumevaju vitke linije, a koje pružaju elegantan izgled luksuzne limuzine. Rezultat je impozantan osećaj moći i balansa.

Duge i vitke krovne linije zajedno sa sportskim 18-colskim aluminijumskim felnama dočaravaju izgled brze i agresivne, ali još uvek luksuzne limuzine.

Unutrašnjost VG-a predstavlja pravu mešavinu impozantnog prednjeg dela, dinamične bočne linije i savremenog, ali jednostavnog  zadnjeg dela, koji utelovljava Kijinu dizajnersku filozofiju.

Čelnici Kije  žele tim modelom pokazati vrhunac Kijinih motornih performansi i tehnologija, iako za sada ne znamo sa kojim motorima će doći najluksuznija Kia, koja kreće u prodaju krajem godine prvo u Južnoj Koreji, a početkom iduće u Evropi i SAD.


***


Korporacija Kia Motors (www.kia.com), proizvođač kvalitetnih vozila za mlade dinamične vozače i vozače »mlade u duši«, osnovana je 1944. godine i najstariji je korejski proizvođač automobila. Kia je deo Hyundai-Kia automobilske grupacije i namerava postati jedan od najvažnijih automobilskih proizvođača u svetu. Četrnaest fabrika u 8 država proizvodi više od 1.5 miliona vozila godišnje koja se prodaju i servisiraju kroz distribucijsku mrežu u 172 država širom sveta. Kia danas zapošljava 40.000 ljudi i ostvaruje godišnji profit u iznosu 19 milijardi američkih dolara. Glavni je pokrovitelj teniskog turnira Australian Open kao i službeni automobilski partner Svetskog i Evropskog prvenstva u fudbalu. Kia Motors bez problema savladava rizike i izazove 21. veka i u skladu sa korporativnim sloganom »The Power to Surprise« kroz neprestanu automobilsku inovaciju izražava svoju sposobnost nadmašivanja očekivanja potrošača, bez obzira na njihovu visinu.

Obaveštenje

Tehnologija ’’Cookie’’ omogućava nam da vam pružimo maksimalan doživljaj naše internet stranice. Molimo vas da označite ako se slažete s upotrebom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više