Novosti

17.03.2009

Kia cee'd ove godine najprodavaniji automobil u Sloveniji!

· Cee'd najprodavaniji automobil u februaru (305 vozila)
· Cee'd najprodavaniji automobil u 2009. (492 vozila)
· Kia na 5. mestu po ukupnoj prodaji u 2009. (6,6% tržišni udeo)
· Kia na 3. mestu po ukupnoj prodaji u februaru 2009. (7,9% tržišni udeo)
· Pad tržišta u februaru 2009. (21,8-odstotni pad)
· Rast Kije u februaru 2009. (135,4-odstotni rast)


Kia na najbolji način slavi 15 godina poslovanja na slovenačkom automobilskom tržištu. Po podacima renomirane korporacije Jato Dynamics, koja vodi statistiku novoregistrovanih vozila u Sloveniji, Kia cee'd je u februaru postao najprodavaniji automobil i  nakon četiri godine sa trona skinuo slovenački domaći model Renault Clio.


Uprkos 22-odstotnom padu slovenačkog automobilskog tržišta (u odnosu na isto razdoblje prošle godine) Kia je u februaru povećala svoju prodaju za neverovatnih 135% i napredovala na odlično 3. mesto svih prodatih vozila u Sloveniji.
Tako Kijin korporacijski slogan »The Power to Surprise« (»Snaga iznenađenja«) zaista predstavlja meteorski uspon Kijinog prvog evropskog modela i brenda Kia u »deželi«.

Kia cee'd se sa prodatih 305 vozila u februaru suvereno popeo na sam vrh – ne samo svoje C klase, nego celog slovenačkog automobilskog tržišta. Kijina najveća uzdanica je iza sebe ostavila renomirane konkurente (Renault Megane 236, Renault Clio 214, VW Golf 222, Opel Astra 99 vozila).
U dva meseca ove godine Kia cee'd je našao čak 492 nova vlasnika tako da je Kijin »Evropljanin« najprodavaniji model u svojoj klasi.


Gledajući po automobilskim brendovima Kia je sa januarskog 7. mesta u februaru sa ukupno prodata 372 vozila skočila na 3. mesto (tržišni udeo 7,9%), a u prva dva meseca ove godine je ukupno na 5. mestu među svim brendovima (6,6-postotni tržišni udeo).


U odnosu na jednako razdoblje prošle godine Kia je u »deželi« porasla za fantastičnih 135,4%, što je daleko najviše među svim brendovima.

U ovim, za proizvođače i trgovce automobilima veoma teškim vremenima, mnogi se pitaju u čemu je tajna Kijinog uspeha. Kao odgovor navedimo tek nekoliko cee'dovih aduta: vrhunski kvalitet, moderan dizajn, 3 varijante karoserije, beskompromisna sigurnost, bogata serijska oprema, štedljivi i tehnološki napredni motori, najduža garancija i nepremašiva cena.

Kia cee'd je ovim odličnim februarskim rezultatom postao prvi model bilo koje neevropske automobilske marke, koji se ikad uspeo popeti na prestol slovenačkog automobilskog tržišta!

***


Korporacija Kia Motors (www.kia.com), proizvođač kvalitetnih vozila za mlade u srcu, osnovana je 1944. godine i najstariji je korejski automobilski proizvođač. Kao deo automobilske grupacije Hyundai-Kia (Hyundai-Kia Automotive Group) Kia namerava postati jedna od vodećih automobilskih brendova. Godišnje proizvedu više od 1,5 miliona vozila u 13 fabrika u devet zemalja. Prodajno-servisna mreža obuhvaća zastupništvo i servis vozila Kia u 172 zemlje. Kia danas širom sveta zapošljava više od 40.000 ljudi i ima godišnje prihode u iznosu 14,5 milijardi američkih dolara. Kia je glavni sponzor Otvorenog prvenstva Australije u tenisu (Australian Open) i zvanični automobilski partner svetske fudbalske organizacije FIFA i EUROTOP partner evropske fudbalske asocijacije UEFA. Korporacijski slogan »Snaga iznenađenja« (»The Power to Surprise«) predstavlja Kijinu predanost premašivanju očekivanja kupaca, što joj omogućuju stalne tehnološke inovacije.

Obaveštenje

Tehnologija ’’Cookie’’ omogućava nam da vam pružimo maksimalan doživljaj naše internet stranice. Molimo vas da označite ako se slažete s upotrebom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više