DEZINFEKCIJA PUTNIČKE KABINE I SISTEMA KLIMATIZACIJE U VOZILU

Da li ste za vreme trajanja pandemije COVID-19 imali simptome infekcije, ali ste zbog hitnih obaveza morali da koristite vozilo?

Radi veće bezbednosti, predlažemo Vam da preduzmete sledeće korake:

  1. Zamenu filtera kabine kao glavne komponente u prečišćavanju vazduha u unutrašnjosti vozila
  2. Dezinfekciju klima uređaja, koji je pravi raj za različite bakterije, plesni, gljivice i druge alergene, ili dezinfekciju putničkog prostora

Postoji više načina čišćenja klima uređaja odnosno putničkog prostora:

  • Najjednostavnija metoda je čišćenje kabine sa sprejom, koji se postavi u kabinu vozila i aktivira na odgovarajući način.
  • Metoda čišćenja sa penom, gde se pena dovodi direktno u kanale klima uređaja i isparivača.
  • Dostupne su i druge metode u kojima se za čišćenje koristi ozon ili ultrazvuk.

Efikasnosti pojedinih metoda se razlikuju, stoga se za određenu metodu posavetujte sa svojim servisnim savetnikom

ODGOVORI NA VAŠA PITANJA

Ukoliko unutrašnjost mog Kia vozila izgleda čisto, da li je to zaista tako?

Bakterije, virusi i drugi zagađivači su nevidljivi golim okom. Čak i ako Vaša Kia izgleda čisto, zagađivači su i dalje prisutni i mogu uzrokovati neprijatne mirise, alergije, bolesti i druge probleme.

Zašto je potrebno zameniti filter kabine?

S vremenom, filter kabine postaje manje efikasan zbog zasićenja česticama. One sprečavaju protok vazduha kroz ventilacioni sistem i omogućavaju ulazak prašine i alergena u klima uređaj.

Koje su prednosti originalnog filtera kabine?

Budući da je originalni filter kabine dizajniran i napravljen posebno za Vašu Kiju, savršeno se uklapa, što znači da nema praznina na kojima vazduh može proći pored filtera. Takođe, filter ima optimalnu debljinu i površinu sa tačno određenim brojem pora, što omogućava optimalnu ravnotežu između filtracije i strujanja vazduha.

Koliko nevidljivih putnika prevozite u Vašem vozilu?

Bakterije i virusi, kao što je COVID-19, nevidljivi su golim okom. Zbog toga, čak i ako Vaše vozilo izgleda čisto, može imati nevidljive putnike:

382 vrste bakterija (otprilike) po kvadratnom centimetru u prosečnom vozilu.

356 vrsta bakterija (otprilike) na menjaču.

850 vrsta bakterija (otprilike) u prtljažnom prostoru vozila.

Površina prosečnog upravljača četiri je puta prljavija od WC šolje.

ODRŽAVANJE FILTERA KABINE I DEZINFEKCIJA KABINE SU VRLO BITNI

Filter kabine se mora zameniti svaki put kada je zagađen, a najkasnije na svake dve godine ili 30.000 kilometara. Dodatno čišćenje ili dezinfekcija kabine učiniće još više za još čištiju unutrašnjost vozila.

PROVERITE RAD KLIMA UREĐAJA

Približava se toplije vreme, te će uskoro upotreba klima uređaja biti neophodna. Preporučljivo je da se klima uređaj u vozilu pregleda barem jednom godišnje, čime se osigurava njegova optimalna efikasnost. Redovnim servisom klima uređaja u vozilu možete izbeći moguće kvarove, neprijatne mirise i alergije. Za efikasno funkcionisanje, sistem klimatizacije mora imati dovoljnu količinu gasa, stoga Vam preporučujemo kontrolu klima uređaja najmanje na svake dve godine i dopunu ukoliko je to neophodno. Na taj način jednostavno možete smanjiti troškove održavanja.

KLIMA UREĐAJ PREPUSTITE STRUČNJACIMA

Omogućite sebi prijatnu i bezbednu vožnju. Prepustite Vaše vozilo našim stručnjacima koji će se pobrinuti za besprekorno funkcionisanje Vašeg klima uređaja. Uz pomoć vrhunske opreme, naši profesionalni mehaničari će vršiti održavanje i servis klime u Vašem vozilu. U našim radionicama nudimo Vam pregled i dijagnostiku vozila, te se svakako pobrinemo i za popravku eventualnih kvarova. Pobrinite se da Vaše vozilo bude redovno servisirano i da Vam služi još mnogo godina.

Prijavite vozilo na servis

Prijava na servis

Obaveštenje

Tehnologija ’’Cookie’’ omogućava nam da vam pružimo maksimalan doživljaj naše internet stranice. Molimo vas da označite ako se slažete s upotrebom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više